Acasă Politica National Iohannis: Alegerea primarilor va fi modificată

Iohannis: Alegerea primarilor va fi modificată

-

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat că Guvernul va promova o legislație pentru alegerea primarilor în două tururi, în foarte scurt timp. Declarația sa vine cu o zi înainte ca executivul condus de Ludovic Orban să se reunească într-o nouă şedinţă. Şeful statului a refuzat să spună dacă acest lucru se va intâmpla prin ordonanţă de urgenţă, aşa cum a refuzat să ofere detalii şi în legătură cu alte subecte fierbinți pe scena politică, de exemplu, alegerile anticipate, obiectivul zero al anului, inclusiv la Palatul Cotroceni.

„În foarte scurt timp Guvernul va promova o legislaţie pentru alegerea primarilor în două tururi. Alegerea primarilor în două tururi va fi promovată de guvern în foarte scurt timp. Este soluţia cea mai bună. Evident că asta este o chestiune care va trebui apoi să între în circuitul legislativ şi vom vedea cum decurg lucrurile. Veţi primi de la guvern curând variantele pe care le va promova. Nu este rolul meu să spun ce va face Guvernul”, a spus Klaus Iohannis, la Cotroceni.

Cât despre alegerile anticipate, președintele nu a dezvăluit încă planul de lucru.
Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că se va ajunge la alegeri anticipate, dar nu a dezvăluit care este strategia pentru organizarea lor: ”veți vedea foarte pe concret cum vom aborda chestiunea”.

Șeful statului a spus că în Parlament sunt tot aceeași parlamentari care au fost aleși în 2016: ”PSD are un număr foarte mare de parlamentari și nu dorește să lase puterea din mână”.
”Este imposibil de gestionat un an întreg cu acea mare majoritate pesedistă în Parlament în condițiile în care românii au spus încă de anul trecut un mare NU PSD-ului”, a adăugat Iohannis.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscopul de weekend

Berbec Nivelul de energie fizică și mentală este foarte ridicat astăzi şi vă puteţi simți neliniștit toată dimineața. Sunt posibile cumpărături, vizite...