11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalAmendamentele depuse de partide pentru Legea bugetului și OUG 114, analizate de guvern

Amendamentele depuse de partide pentru Legea bugetului și OUG 114, analizate de guvern

Guvernul analizează, în ședința de luni, amendamentele depuse de partidele politice la proiectele de lege pentru care Executivul a hotârât să își angajeze răspunderea în fața Parlamentului, respectiv pe bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale și modificările la OUG 114.
Potrivit ordinii de zi a ședinței Guvernului care va avea loc luni, premierul Ludovic Orban și miniștrii Cabinetului său urmează să analizeze amendamentele depuse de partidele politice la proiectele de lege pentru care Guvernul a stabilit să își asume răspunderea în fața Parlamentului.

Astfel, în ședința Executivului de luni urmează să fie analizate amendamentele depuse pentru proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2020; proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 și proiectul Legii privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Amendamentele PSD

Social-democrații au prezentat amendamentele pe care le vor depune la legea bugetului pentru anul viitor, printre ele fiind creșterea pensiei minime, pe care PNL vrea să o înghețe, majorarea salariilor în învățământ și asigurarea finanțării spitalelor.

„PSD va depune amendamente pentru a apăra beneficiile obținute de cetățeni în guvernarea social-democrată. Cele mai importante sunt următoarele:

  1. Creșterea pensiei minime, pe care PNL vrea să o înghețe în 2020.
  2. Creșterea salariilor din Învățământ, conform prevederilor legale pe care PNL vrea să le abroge.
  3. Asigurarea pragurilor minime de finanțare pentru comunitățile locale, pe care PNL vrea să le desființeze, condamnând jumătate din populație la subfinanțare.
  4. Asigurarea finanțării spitalelor, pe care PNL vrea să o taie cu aproape 40%”, a scris PSD pe Facebook.

Amendamentele USR

Și parlamentarii USR au anunțat că vor depune amendamente.
”Amendamentele pe care le propun la Proiectul de Lege privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative pe care Guvernul Orban își asumă răspunderea luni prevăd:

  • revenirea la alegerea primarilor în două tururi,
  • eliminarea pensiilor speciale pentru primari pentru ca ele să nu intre în vigoare de la 1 ianuarie 2020,
  • desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, iar patrimoniul, obligațiile și contractele în derulare ale IRRD să fie preluate de Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului. Prin amendament mai propun ca din bugetul IRDD 10% să se ducă la INST și 90% la Ministerul Educației.
    Am toată deschiderea pentru discutarea acestor amendamente cu Guvernul Orban”, a scris pe Facebook senatorul USR Florina Presadă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS