9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalPSD anunță amendament la legea bugetului sau proiect de lege pentru dublarea alocațiilor copiilor

PSD anunță amendament la legea bugetului sau proiect de lege pentru dublarea alocațiilor copiilor

Partidul Social Democrat va depune un amendament la legea bugetului, prin care va propune dublarea alocațiilor pentru copii. În cazul în care Guvernul își va asuma răspunderea, partidul condus de Marcel Ciolacu va elabora un proiect de lege pe această temă, a declarat președintele interimar al formațiunii

La finalul ședinței de plen în care Guvernul și-a angajat răspunderea pe trei legi, Marcel Ciolacu a comentat posibilitatea asumării răspunderii cabinetului Orban și asupra legii bugetului de stat, spunând că PSD își menține opinia că această lege trebuie dezbătută în Parlament.

  • „Ne menținem părerea că bugetul de stat este cea mai importantă lege anuală care trebuie dezbătută în Parlament și ne menținem părerea că trebuie să vină cu ea în Parlament. Oricum, dacă nu vine cu ea în Parlament asta nu înseamnă imposibilitatea PSD de a veni cu propuneri legislative de modificare a legii bugetului de stat.
  • Am hotărât că dacă nu o să avem posibilitatea de a depune amendament la buget să venim cu o lege de dublare a alocațiilor copiilor deoarece acest lucru l-a făcut anul trecut și PNL și nu cred că au ceva împotrivă să o facă și PSD”, a declarat Marcel Ciolacu.

Anunțul a fost făcut la scurt timp de la apelul premierului Ludovic Orban de a nu mai fi inițiate proiecte care implică cheltuieli suplimentare. „Ce suportă bugetul României e atributul Guvernului României”, a fost răspunsul liderului PSD.

Ludovic Orban a făcut apel la parlamentari să nu mai adopte alte legi care implică resurse financiare suplimentare

Premierul Ludovic Orban a făcut apel la parlamentari, în plenul reunit, să nu mai adopte alte legi care implică resurse financiare suplimentare, el spunând că „suntem într-o situație extrem de dificilă” și că bugetul României pe 2020 nu mai suportă nicio cheltuială în plus.

În februarie 2018, PNL a depus un amendament la Legea bugetului privind dublarea alocațiilor copiilor, iar amendamentul prevedea ca sursă de finanţare fondul pensiilor speciale. Amendamentul a fost depus de deputatul liberal Robert Sighiartău.
Astfel, alocaţiile copiilor au fost majorate de la 1 martie 2019. Copiii de până la doi ani primesc o alocație de 300 de lei pe lună, faţă de 200 de lei cât era alocaţia până atunci, iar cei de până la 18 ani primesc 150 de lei pe lună, faţă de 84 de lei cât primeau.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS