21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalLiviu Dragnea rămâne în închisoare

Liviu Dragnea rămâne în închisoare

Liviu Dragnea rămâne în închisoare, a decis instanţa supremă. Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins contestaţia în anulare făcută de fostul preşedinte al PSD.

Magistrații instanței supreme au decis, marți, să respingă ca inadmisibilă contestația în anulare formulată de fostul lider al PSD în dosarul în care a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Dragnea a fost adus din Penitenciarul Rahova în fața magistraților, unde a susținut că este nevinovat.

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins contestația

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins contestația în anulare formulată de Liviu Dragnea, ceea ce înseamnă că fostul lider PSD rămâne în închisoare. Decizia este definitivă.
Judecătorii au respins şi contestaţiile în anulare depuse de alţi doi inculpaţi din dosar, Floarea Alesu, fost director al DGASPC Teleorman şi Olguţa Şefu, fost director executiv adjunct.

În ceea ce privește cealaltă cale de atac introdusă de Liviu Dragnea, recursul în casație, aceasta a fost admisă în principiu, marți, de către instanța supremă și ar urma să fie judecată pe fond în 14 ianuarie.

Avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, a cerut ca procesul să nu fie public

Liviu Dragnea, încarcerat din luna mai la Penitenciarul Rahova, a fost adus marți dimineață la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. La începutul procesului, avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, a cerut ca procesul să nu fie public, iar judecătorii au fost de acord, astfel încât jurnaliştii au fost invitaţi să iasă din sală.

La plecarea de la instanță, Liviu Dragnea le-a spus jurnaliștilor, pe hol: „Nu pot să vorbesc, îmi pare rău”.
Flavia Teodosiu, avocatul lui Liviu Dragnea, a declarat că a cerut instanței supreme să fie suspendată condamnarea de 3 ani și 6 luni, dar și admiterea în principiu a contestației în anulare.

La rândul lui, fostul lider PSD a spus să fie admise cererile, pentru că se consideră nevinovat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS