17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalProcurorul Adina Florea s-a retras din procedura de numire la șefia controversatei Secții speciale

Procurorul Adina Florea s-a retras din procedura de numire la șefia controversatei Secții speciale

Procurorul Adina Florea s-a retras din procedura prin care ar fi trebuit să fie numită șef al Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiției, în urma concursului. Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a avut șapte tentative eșuate de numire a Adinei Florea la conducerea controversatei secții.

Reprezentanții Consiliul Superior al Magistraturii au transmis că Adina Florea a depus la CSM o cerere în acest sens:

„În cursul zilei de astăzi (joi, n.r.), doamna procuror Adina Florea a formulat cerere de retragere a candidaturii din procedura numirii ]n funcția de conducere din cadrul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, ca urmare a concursului susținut”.

Președintele CSM, Lia Savonea, a inclus de 7 ori pe ordinea de zi a plenului validarea rezultatelor concursului pentru șefia SIIJ câștigat de Adina Florea, însă de fiecare dată fără succes. O parte dintre membrii CSM au boicotat plenul prin absența lor, care a dus la neîntrunirea cvorumului, iar în alte ședințe s-a produs un blocaj deoarece a fost număr egal de voturi pentru ambele opțiuni – „împotrivă” și „pentru”.

Noul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, membru de drept în CSM, spunea că în cazul în care pe ordinea de zi a plenului va fi inclusă din nou numirea Adinei Florea, el va vota „împotrivă”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS