13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalGuvernul Orban a depus jurământul de învestitură

Guvernul Orban a depus jurământul de învestitură

Membrii Guvernului condus de Ludovic Orban au depus, luni, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţii, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis. Premierul Ludovic Orban l-a asigurat pe şeful statului că va avea întotdeauna un partener în acest nou Executiv. Preşedintele Iohannis le-a urat noilor miniştri succes în activitate.

Domnule prim-ministru Ludovic Orban, felicitari dumneavoastra si intregii echipe guvernamentale. Va doresc un mandat de mare succes, chiar daca, din pacate, nu va fi unul intreg, de patru ani, ci va fi un mandat ceva mai scurt. Dar, prin compensare, va fi mai greu”, a spus președintele Klaus Iohannis.

„Ati reusit un lucru incredibil, sa convingeti partidele din opozitie ca impreuna sa constituiti o noua majoritate in Parlament, inlocuind majoritatea toxica din jurul PSD-ului. Si ati reusit sa convingeti suficienti parlamentari pentru a vota motiunea de cenzura care a inlaturat de la putere guvernul esuat PSD-ist. Ce s-a intamplat astazi este un exercitiu autentic, democratic. Un guvern a fost inlaturat, altul a fost învestit. Vreau sa-i felicit si pe ceilalti parlamentari care au votat alaturi de parlamentarii PNL”, a adăugat șeful statului.

„Se termina, astfel, guvernarea PSD-ista. O guvernare toxica pentru Romania, care a stricat foarte multe proiecte si foarte multe abordari. Este foarte bine ca aceasta etapa s-a terminat astazi si avem sansa sa avem un guvern care va primi suficient sprijin in Parlament pentru a incepe reconstructia, pentru a pune Romania pe calea cea buna”, a mai afirmat Klaus Iohannis.

„Urmeaza alegerile prezidentiale, extrem de importante pentru Romania. Si, poate chiar anticipat, alegerile parlamentare. Trebuie foarte bine pregatite logistic si politic, pentru a da romanilor posibilitatea sa aleaga varianta cea mai buna. Va felicit si va doresc mult, mult succes!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS