11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalUn partid politic dă Facebook în judecată

Un partid politic dă Facebook în judecată

Un partid politic din România a depus joi, la Judecătoria Sibiu, o cerere de chemare în judecată a companiei Facebook, cu sediul în SUA, din cauză că blochează contul filialei. În felul acesta ar aduce prejudicii în promovarea pe rețeaua socială a mesajelor candidatului pe care formaţiunea politică îl susțiune la alegerile prezidenţiale.

„Organizaţia ALDE Sibiu, prin preşedintele Ovidiu Gheorghe Tocaciu, a depus la Judecătoria Sibiu o cerere de chemare în judecată a Facebook cu sediul în Statele Unite. Din 28 octombrie, pagina oficială de Facebook a fost blocată de Facebook. Deşi s-au cerut lămuriri pe toate canalele disponibile de contact Facebook, aceştia nu au răspuns solicitărilor”, arată reprezentanții filialei ALDE Sibiu, potrivit Digi24.

Reprezentanţii ALDE consideră că Facebook SUA a încălcat legea

Liderul filialei ALDE din Sibiu recunoaște că Facebook a blocat pagina organizației după ce aceasta a fost raportată de mai mulți utilizatori, dar spune că Facebook nu a furnizat niciun răspuns sau motiv pentru care a dat curs acestor solicitări.

ALDE Sibiu își motivează plângerea prin faptul că articolul 30 din Constituţia României garantează dreptul la liberă exprimare, drept susţinut internaţional şi de articolul 10 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.
În cererea de chemare în judecată, este menționată şi sentinţa nr. 4546 din 2014 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care statuează că reţeaua socială Facebook este spaţiu public.
Ovidiu Ghoerghe Tocaciu a mai spus că cei care gestionează Facebook România și implicit Facebook SUA au încălcat legea. Organizația de partid a solicitat daune morale în valoare de 10 lei.

Sursadigi24

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS