17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalS-a încheiat audierea celor 16 miniştri propuşi de PNL

S-a încheiat audierea celor 16 miniştri propuşi de PNL

Audierile miniştrilor propuşi de premierul desemnat Ludovic Orban s-au încheiat. După două zile de audieri, doar trei dintre cei 16 au primit aviz negativ. Este vorba despre Florin Cîţu (Finanţe),  Ion Ştefan (Dezvoltare), Violeta Alexandru (Ministerul Muncii). Votul pentru învestirea Guvernului Orban urmează să fie dat în plenul reunit al Parlamentului de luni, de la ora 14.00.

„Sunt extrem de multumit de prestația candidaților PNL, s-au prezentat la înălțime și trebuie să readuc aminte că nu a mai existat de mult o procedură de audiere a candidaților pentru funcția de ministru care să dureze trei și pe parcursul cărora să se opuna zeci de întrebări de către parlamentari.
Vă readuc aminte de audierile miniștrilor din Cabinetele Grindeanu, Tudose și Dăncilă, care care au durat maxim jumătate de oră, au fost formale și în care președintii de sedință au împiedicat parlamentarii opoziției să pună întrebări, a scpus Ludovic Orban la finalul audierilor miniștrilor

Votul dat în fiecare comisie este unul consultativ.

„Am încredere în fiecare candidat de ministru că are deplina capacitate de a conduce ministerul în cele mai bune condiții și cu îndeplinirea obiectivelor din programul de guvernare.

Nu accept niciun fel de critică din partea PSD privind programul de guvernare al PNL: Programul lor de guv a fost o colecție de minciuni. Maxim 12% din obiectivele pompoase promise au fost îndeplinite în 3 ani de guvernare”, a continuat acesta.

Trei dintre ei au primit aviz negativ în Parlament.

„S-a dat aviz negativ în 3 comisii, iar avizul negativ a fost dat din partea parlamentarilor PSD. Nu sunt respectate regulamentele Parlamentului. Toti miniștrii ar fi primit aviz favorabil dacă era respectat algoritmul parlamentar și dacă exista o reprezentare proporțională.

Nu accept ca evaluarea să fie făcută de parlamentarii PSD. Nu mai au nicio legitimitate să stabilească ei dacă un ministru merită sau nu merită să conducă un minister. Candidatii s-au prezentat la înălțime. Mergem mai departe, suntem o echipa performantă”, a încheiat Ludovic Orban.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS