10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalKlaus şi Carmen Iohannis, la Banchetul Imperial din Japonia

Klaus şi Carmen Iohannis, la Banchetul Imperial din Japonia

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, au participat marți, la Banchetul Imperial organizat cu ocazia ceremoniei de întronare a împăratului Naruhito al Japoniei. Administraţia Prezidenţială a făcut publice imaginile de la eveniment.

Împăratul Naruhito, al 126-lea monarh nipon într-o linie dinastică neîntreruptă, şi-a preluat prerogativele imperiale la data de 1 mai 2019, după decizia de a abdica asumate de către Akihito, împăratul emerit al Japoniei. Ceremonia de întronare de marţi a reprezentat şi transferul oficial către perioada domniei împăratului Naruhito, intitulată Era Reiwa („de aleasă armonie”), care succede Erei Heisei (1989 – 2019), asociată perioadei de domnie a împăratului emerit Akihito. 4

Preşedintele României se află începând de luni în Japonia. Iohannis a avut întrevederi cu premierul Japoniei, Shinzo Abe, şi cu preşedintele Finlandei, Sauli Niinisto.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, discuţiile cu premierul Shinzo Abe au vizat Parteneriatul strategic dintre România şi Japonia. În 2018, prim-ministrul nipon Shinzo Abe a efectuat o vizită în România. Aceasta a fost prima vizită a unui premier japonez în ţara noastră.


Citeşte întreaga ştire: Imagini cu președintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, la Banchetul Imperial din Japonia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS