22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalViorica Dăncilă, prima reacție după raportul MCV

Viorica Dăncilă, prima reacție după raportul MCV

Premierul demis Viorica Dăncilă a spus, după publicarea raportului MCV, că atunci când ”preşedintele României intervine în Justiţie, nu putem vorbi de independenţa justiţiei”.

Dăncilă dă vina pe Iohannis pentru lipsa măsurilor concrete reclamate de forul european, chiar dacă raportul se referă la perioada în care chiar ea a condus Guvernul PSD.
”Domnul preşedinte ar trebui să răspundă, pentru că dacă îmi aduc bine aminte, dl preşedinte trebuia să pună în aplicarea decizia CCR, dl preşedinte trebuia să pună un ministru la Justiţie şi mă refer la Dana Gîrbovan, unmmagistrat foarte apreciat la nivel naţional. Deci cred că ar trebui să dea mai multe răspunsuri legate de MCV dl. preşedinte”, a declarat Viorica Dăncilă.

Ea a mai spus că raportul MCV ”nu trebuie politizat”.

”Consider că acest raport al MCV ar trebui să reflecte ceea ce a făcut fiecare dintre noi, că nu trebuie politizat şi trebuie să lăsăm magistraţilor să ia măsurile cei din Justiţie, fără ca politicul să intervină. Dacă vrem o justiţie independentă. Dar când preşedintele intervine în Justiţie, nu putem vorbi de independenţa justiţiei”, a conchis Viorica Dăncilă.

Comisia Europeană a adoptat ultimul său raport privind evoluția situației din România în domeniul reformei sistemului judiciar și al luptei împotriva corupției, în contextul angajamentelor asumate de această țară în cadrul mecanismului de cooperare și de verificare (MCV).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS