18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalLudovic Orban, despre rezidențiat: Mi se pare că această formă de examinare nu este absolut necesară

Ludovic Orban, despre rezidențiat: Mi se pare că această formă de examinare nu este absolut necesară

Prim-ministrul desemnat Ludovic Orban a declarat, joi, că problema examenului de rezidențiat reprezintă una dintre primele măsuri ale Executivului PNL, dacă Guvernul Dăncilă nu îl va organiza până ce va pleca de la Palatul Victoria. Acesta ia în considerare suplimentarea locurilor scoase la concurs.

Întrebat, joi, despre posibilitatea ca examenul de rezidențiat să fie din nou amânat, Ludovic Orban a răspuns: „Guvernul şi-a demonstrat incapacitatea prin faptul ca nu a fost în stare să organizeze examenul de rezidențiat la timp. Dacă nu vor fi în stare să îl organizeze, examenul de rezidenţiat va fi una din priorităţile guvernului nostru”.

El a spus că are în vedere și mărirea numărului de locuri scoase la concursul de rezidențiat și că i se pare foarte ciudat să scoţi la concurs cu 466 de locuri mai puţine față de anul trecut, în condiţiile în care este nevoie de medici.

Premierul desemnat a mai afirmat că va fi analizat și modul în care funcţionează acest sistem în alte ţări europene și că, în opinia sa, „această formă de examinare nu este una absolut necesară”.

„Mă gândesc foarte serios – vom analiza și modul în care funcţionează acest sistem în alte ţări europene. Mi se pare totuși că această formă de examinare este o formă care nu este absolut necesară, pentru că trebuie să vă gândiți că cei care participă la acest examen de rezidenţiat sunt absolvenţi ai facultăţilor de profil, sunt oameni care au fost la studii și au învăţat ani de zile ca să capete dreptul de a profesa această meserie nobilă şi dacă nu iau examenul de rezidenţiat după ce au dat examenele la finalul facultăţii ei nu îşi pot profesa meseria. oricum, va fi o prioritate pt guv nostru”, a adăugat Ludovic Orban.

Președintele PNL consideră că Guvernul Dăncilă a demonstrat că este „incapabil”, prin neorganizarea examenului de rezidențiat la timp.

„Guvernul și-a demonstrat incapacitatea prin faptul că nu a reușit să organizeze examenul de rezidențiat la timp. Dacă nu vor fi în stare să-l organizeze, examenul de rezidențiat va fi una dintre prioritățile guvernului nostru. Mai mult decât atât, ne gândim incluluv la numărul de locuri care vor fi scoase la concurs în cadrul examenului de rezidențiat, mi se pare foarte ciudat să scoți la concurs un număr cu 466 de locuri mai puțin decât anul trecut, în condițiile în care știm foarte clar că este nevoie de medici.”, a conchis premierul desemnat.

Examenul de rezidențiat care ar fi trebuit să aibă loc pe data de 17 noiembrie, va fi amânat pentru 8 decembrie, deoarece la Ministerul Educației nu există un ministru care să semneze cele șapte ordine necesare organizării probei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS