5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalBogdan Olteanu, în faţa magistraţilor Tribunalului București

Bogdan Olteanu, în faţa magistraţilor Tribunalului București

Tribunalul București ar putea stabili, joi, primul verdict în dosarul de corupţie al fostului președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu. Acesta este judecat pentru un pretins trafic de influenţă la fostul premier Călin Popescu Tăriceanu privind numirea guvernatorului Deltei Dunării.
La ultimul termen al procesului, reprezentantul DNA a cerut condamnareala 10 ani de închisoare a fostului viceguvernator BNR și confiscarea sumei de un milion de euro.

În ultimul cuvânt în faţa instanţei, Bogdan Olteanu a negat acuzaţiile procurorilor DNA şi a spus că nu a primit bani de Sorin Ovidiu Vîntu sau de la alte persoane, neexistând nicio comunicare cu privire la numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

El a declarat că toată lumea îl susţinea pe Liviu Mihaiu pentru funcţia de guvernator al Deltei Dunării, iar decizia de numire a fost luată de PNL şi Guvern.

Bogdan Olteanu a fost trimis în judecată de DNA în octombrie 2016, fiind acuzat că, în perioada iulie – noiembrie 2008, pe când era preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS