20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalPaleologu: În Constituţie scrie că se pot organiza alegeri anticipate, dar ştim cu toţii că este pură ficţiune

Paleologu: În Constituţie scrie că se pot organiza alegeri anticipate, dar ştim cu toţii că este pură ficţiune

Candidatul PMP la prezidenţiale Theodor Paleologu prezent vineri la Craiova a precizat că situaţia actuală în care Guvernul a picat în urma moţiunii de cenzură este similară celei din 2009.

Acesta a mai spus că vor urma luni de zile de haos adminsitrativ, luni de zile în care România pierde bani, pierde credibilitate şi lecţia este că trebuie revizuită Constituţia. Acesta a precizat că în prezent Constituţia că în constituţie scrie că se pot organiza alegeri anticipate, dar ştim cu toţii că este pură ficţiune.

Paleologu a precizat la Craiova că picarea Guvernului Dăncilă spune ceva despre instabilitatea politică din România.

„Legat de situaţia actuală în 2009 s-a produs ceva similar şi anume pe 13 octombrie a fost răsturnat prin moţiune Guvernul Boc. Acum pe 10 octombrie a fost răsturnat tot prin moţiune de cenzură Guvernul Dăncilă. Slavă Domnului că a fost răsturnat Guvernul Dăncilă dar asta ne spune ceva despre instabilitatea politică din România şi ne mai spune ceva despre crizele politice la care suntem abonaţi. Criza nu se va termina decât după al doilea tur al alegerilor prezindeţiale aşa cum s-a întâmplat şi în 2009. Cu alte cuvinte avem luni de zile de ineficienţă guvernamentală, luni de zile de haos adminsitrativ, luni de zile în care România pierde bani, pierde credibilitate şi lecţia este că trebuie revizuită Constituţia. Ce s-a întâmplat ieri, ce se întâmplă de câteva luni de zile, demonstrează că este nevoie să revizuim Constituţia”, a spus Paleologu.

Deputatul PMP că modificările în Constituţie trebuie făcute prin punctele esenţiale, evocându-l pe Caragiale. Acesta a precizat că una dintre schimbări ar trebui să fie ca preşedintele să poată schimba premierul.

„Vorba lui Caragiale, „pe ici pe colo şi anume prin punctele esenţiale”. Şi într-adevăr sunt puncte esetnţiale pe unde Constituţia are nevoie de o serie de ajustări. Şi este vorba de incoerenţa Constituţiei. Este vorba că preşedintele poate numi primul -ministru dar nu îl poate schimba. Este o absurditate, nu are logică”, a spus Tehodor Paleologu.

De asemenea, deputatul PMP a spus că în momentul de faţă alegerile anticipate sunt pură ficţiune.

„În Constituţie scrie că se pot organiza alegeri anticipate, dar ştim cu toţii că este pură ficţiune, că nu se pot organiza alegerei anticipate că este destul de complicat.Preşedintele nu are posibilitatea de a dizolva Parlamentul pur şi simplu când constată că Parlamentul nu mai corespunde voinţei populare. Situaţia actuală este o situaţie care între Parlament şi societate este o prăpastoie. Prăpastia am putut-o vedea la legerile din 26 mai din acest an. Alegerile anticipate sunt un instrument indispensabil pentru a soluţiona asemenea situaţii de criză”, a mai spus Paleologu.

Acesta a precizat că aceste schimbări ar trebui făcute de o noua coaliţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS