19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalSemnăturile aproape identice l-au scos pe Viorel Cataramă din cursa pentru prezidenţiale

Semnăturile aproape identice l-au scos pe Viorel Cataramă din cursa pentru prezidenţiale

Viorel Cataramă a fost şi el respins din cursa prezidenţială, deoarece Biroul Electoral Central a precizat că peste 94.000 de semnături depuse prezentau elemente de similitudine evidente.

Biroul Electoral Central a decis respingerea înregistrării candidaturii și a semnului electoral ale lui Viorel Cataramă la alegerile prezidențiale. Instituția precizează că peste 94.000 de semnături depuse au fost anulate, deoarece prezentau elemente de similitudine evidente.

Viorel Catană va contesta eliminarea

Viorel Cataramă va contesta la Curtea Constituțională decizia Biroului Electoral Central prin care i-a fost respinsă candidatura la prezidențiale. Cataramă susține că decizia BEC este „profund nelegală” și bazată pe aprecieri subiective:

„Este o decizie profund nelegală și am contestat-o deja la Curtea Constituțională. Este o decizie profund nelegală bazată pe aprecieri subiective și pe acest sistem, oricând, orice semnătură poate fi interpretată, poate fi contestată și oricând se pot lua decizii de eliminare a unui candidat pe criterii subiective care încalcă legea”, a declarat Viorel Cataramă .

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS