12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalGrupul ALDE a fost desfiinţat oficial

Grupul ALDE a fost desfiinţat oficial

Camera Deputaţilor a luat act, în şedinţa de miercuri, de demisiile din grupul ALDE a deputaţilor Graţiela Gavrilescu, Gheorghe Cucşa, Ion Cupă, Mihai Niţă şi Alexandru Băişanu. Astfel, grupul parlamentar ALDE din Camera Deputaţilor se desfiinţează.

„Am la mapă cinci demisii ale unor colegi parlamentari. Este vorba de doamna Graţiela Gavrilescu, domnul Gheorghe Cucşa, domnul Ion Cupă, domnul Mihai Niţă şi domnul Alexandru Băişanu. Trebuie să constatăm, să luăm act că, în urma acestor cinci demisii, grupul parlamentar ALDE se desfiinţează”, a declarat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Carmen Mihălcescu, la începutul şedinţei de plen a forului legislativ.

Anterior şedinţei de plen, şi Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a luat act de decizia Graţielei Gavrilescu, a lui Gheorghe Cucşa, Ion Cupă, Mihai Niţă şi Alexandru Băişanu din grupul parlamentar ALDE.

Teodor Meleșcanu a chemat parlamentarii ALDE din Senat, într-o ședință ca să-i convingă să formeze un grup parlamentar. Are nevoie de șase parlamentari care au candidat pe listele ALDE la alegerile generale. Cei care s-ar alătura acestui grup nu ar mai putea să mai facă parte din ALDE, conform deciziei interne a partidului.
Grupul format de Teodor Meleșcanu ar înseamna excluderea lui Călin Popescu Tăriceanu.
Pe de altă parte, Călin Popescu Tăriceanu ar fi convocat o ședință de urgență la Parlament.

Prin urmare, parlamentarii ALDE și-au desființat propriul grup din cele două Camere pentru a forma noi grupuri, dar care să nu fie legate de influența partidului și a lui Călin Popescu Tăriceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS