Acasă Politica National Peste 41.000 de români, înscrişi pentru votul prin corespondenţă

Peste 41.000 de români, înscrişi pentru votul prin corespondenţă

-

Un număr de 41.003 români din străinătate s-au înscris pentru votul prin corespondenţă şi alţi 38.944 de români s-au înscris pentru a vota la o secţie din străinătate. Duminică la miezul nopţii a expirat termenul limită pentru înregistrare.

Prin înregistrarea ca alegător în străinătate, cetăţeanul român cu drept de vot care se va afla în străinătate în ziua votării, indiferent de motiv, solicită organizarea unei secţii de votare în localitatea şi statul unde vrea să voteze, indică Autoritatea Electorală Permanentă. În această categorie s-au înregistrat 38.944 de alegături, arată site-ul AEP.

Termenul pentru înscrierea alegătorilor din străinătate pentru alegerile prezidenţiale, ca alegători prin corespondenţă sau ca alegători la o secţie de votare, a fost prelungit săptămâna trecută până la 15 septembrie, prin Ordonanţă de Urgenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec S-ar putea să simţiţi o nelinişte, în urma unor evenimente din trecutul apropiat. Analizaţi bine situaţia, cereţi sfaturi celor apropiaţi, persoanelor...