17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalSenatorul Ilie Niță a trecut de la ALDE la PSD

Senatorul Ilie Niță a trecut de la ALDE la PSD

Senatorul de Suceava Ilie Niţă a demisionat din ALDE şi s-a înscris în PSD, informează Agerpres. Niță a fost trimis anul trecut în judecată de DNA pentru o serie de infracțiuni, potrivit hotnews.

„Am trecut la PSD. Consider că această guvernare a fost şi este în folosul românilor, având în vedere că s-au majorat salariile, că au crescut pensiile şi sunt de părere că ţara trebuie guvernată în bune condiţii. De asemenea, acest Guvern trebuie sprijinit până la finalizarea mandatului”, a declarat, miercuri, senatorul.

Luni, Delegaţia permanentă a ALDE a votat ieşirea de la guvernare. Trei din cei patru miniştri ALDE au demisionat marţi din funcţie. Ramona Mănescu a ales să îşi continue activitatea în Guvern, ca ministru al Afacerilor Externe, şi a demisionat din ALDE.

În mai anul trecut, procurorii DNA l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe senatorul Ilie Niţă, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, acesta fiind acuzat de instigare la abuz în serviciu, operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, evaziune fiscală, fals în înscrisuri şi în declaraţii.

Alături de acesta, DNA i-a mai trimis în judecată pe avocatul Florin Ivanovici (sub control judiciar – pentru abuz în serviciu), Niculina Niţă (folosirea funcţiei pentru favorizarea altor persoane, fals în declaraţii), Ilie Chitic, administrator SC Teona Build SRL Suceava (uz de fals în formă continuată), Casa de Insolvenţă Bucovina IPURL (abuz în serviciu), Teona Build (evaziune fiscală).

Citeşte contzinuarea pe hotnews.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS