22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalPropunerile de miniştri: Gîrbovan, Fifor şi Valeca

Propunerile de miniştri: Gîrbovan, Fifor şi Valeca

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, luni, la Palatul Cotroceni propunerile de miniştri, decise în Comitetul Executiv al partidului de săptămâna trecută, au declarat surse politice, pentru Mediafax.
178 afişări
Imaginea articolului ULTIMA ORĂ Viorica Dăncilă a trimis, luni, la Cotroceni propunerile de miniştri: Dana Gîrbovan, Mihai Fifor şi Şerban Valeca

Viorica Dăncilă a trimis, luni, la Cotroceni propunerile de miniştri

CEx a stabilit, vineri, ca Dana Gîrbovan să fie propusă la Ministerul Justiţiei, Mihai Fifor la conducerea MAI, iar senatorul Şerban Valeca la portofoliul Educaţie, Ana Birchall vicepremier pentru parteneriate, iar Iulian Iancu vicepremier pe probleme economice, a anunţat preşedintele PSD, premierul Viorica Dăncilă.

Şeful Executivului a explicat că vrea la Ministerul Justiţiei pe cineva din rândul magistraţilor, neînregimentat politic.

Dana Gîrbovan a anunţat pe Facebook că şi-a depus demisia pentru că i se pare un gest firesc, astfel încât procedura de numire a sa în funcţia de ministru al Justiţiei să fie iniţiată.

De asemenea, membrii Secţiei pentru judecători din cadrul CSM au decis, luni, într-o şedinţă care a durat 30 de secunde, să aprobe demisia din magistratură a Danei Gîrbovan. Propunerea ajunge la preşedintele Klaus Iohannis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS