13.3 C
Craiova
vineri, 31 martie, 2023
Știri de ultima orăBani & AfaceriFinanteFirme din Start-Up Nation nefinanţate

Firme din Start-Up Nation nefinanţate

Deputatul ALDE Andrei Gerea susţine, în contextul în care la rectificarea bugetară nu s-ar mai acorda bani celor 10.000 de firme prin programul Start-Up Nation, că ar fi o idee greşită, pentru că 1.400 de antreprenori ar rămâne pe dinafară, informează MEDIAFAX.

În cazul în care rectificarea bugetară ar lăsa 10.000 de proiecte din programul Start-up Nation fără finanţare, 1.400 de antreprenori români ar fi afectaţi, atrage atenţia deputatul ALDE Andrei Gerea, într-o postare pe pagina personală de Facebook. 

Am citit azi cu îngrijorare o scrisoare pe care un român, care a fost implicat în programul #StartUpNation, a adresat-o ministrului pentru Mediul de Afaceri. Acesta atrăgea atenţia asupra unei informaţii care a circulat în spaţiul public, şi anume că ar urma ca la rectificarea bugetară să nu mai acorde finanţarea prin programul Start-Up Nation celor 10.000 de firme, 1.400 de antreprenori români urmând să rămână pe dinafară, a scris, vineri, pe Facebook, deputatul ALDE Andrei Gerea.

Rectificarea bugetară pentru firme, total greșită

El a spus că ”ideea că după rectificarea bugetară nu s-ar mai finanţa toate cele 10.000 de proiecte, ar fi una total greşită, care ar scădea încrederea românilor în proiectele guvernamentale, mai ales în acesta”.

Gerea cere Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi Ministerului Finanţelor să clarifice situaţia pentru reprezentanţii mediului de afaceri.

Start Up Nation este un proiect pe care ALDE l-a susţinut pentru a fi implementat încă din campania pentru alegerile parlamentare din 2016. Proiectul a dovedit că are un succes răsunător în rândul mediului de afaceri, al românilor cu spirit întreprinzător, motiv pentru care el trebuie să continue, nu trebuie să fie afectat de rectificare. Înţelegem că există dificultăţi de natură financiară în acoperirea deficitului bugetar. Am acceptat acest lucru, dar nu credem că soluţia este amputarea politicilor publice fundamentale şi a programului de investiţii, a conchis Gerea.

Vezi articolul integral AICI

Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS