Acasă Actualitate Primăria Capitalei vrea să refacă Parcul Cişmigiu cu 10 milioane de euro

Primăria Capitalei vrea să refacă Parcul Cişmigiu cu 10 milioane de euro

-

Primăria Capitalei vrea să investească 10 milioane de euro în Parcul Cișmigiu din Capitală. Acest proiect de hotărâre va intra astăzi pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit proiectului care stabileşte indicatorii tehnico- economici în valoare de 46 de milioane de lei (aproximativ 10 milioane de euro), lucrările de reabilitare peisagistică a Parcului Cişmigiu ar urma să se facă pe o perioadă de 3 ani (36 de luni).

Obiectivele de intervenţie propuse în documentaţie sunt:

  • Refuncţionalizarea modului de utilizare al parcului cu prezervarea şi punerea în valoare a compoziţiilor de mare calitate ale parcului cum ar fi: ansamblul Cetăţii, ansamblul Movilei, ansamblul Terasei trandafirlor, Rondului Roman cu terasele de meditaţie (…)
  • Revitalizarea peisageră a parcului prin aplicarea unor măsuri eficiente şi ştiinţifice de înlocuiri, toaletări, plantări, cu punerea în valoare reciprocă atât a vegetaţiei cât şi a ansamblurilor construite şi a oglinzii de apă, element definitoriu pentru parcul Cişmigiu.

Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Căutaţi compania altor oameni şi sunteţi dependent de atenţia lor. Dacă nu primiţi sprijin şi confirmări din partea partenerului sau a...