20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternational(VIDEO) Israelul a atacat Iranul

(VIDEO) Israelul a atacat Iranul

-

Israelul a atacat Iranul. S-au auzit explozii pe aeroportul central al Iranului Isfahan, a informat agenția de presă din Iran Fars. Atacul Israelului vine într-un moment special: chiar de ziua de naștere a ayatollahului Iranului, Ali Khamenei, dar și cu puțin timp înainte de Paștele evreiesc.

Iranul a tras cu baterii de apărare aeriană pe fondul unor explozii în apropierea unei baze aeriene majore. Tensiunile regionale cresc în urma atacului de răzbunare al Iranului asupra Israelului, după un atac împotriva consulatului său din Siria.
Radiodifuzorul american ABC News a anunțat că Israelul a lansat un atac cu rachete împotriva unui site din Iran, citând un înalt oficial american, dar nu s-a aflat nicio veste din partea Israelului și Iranului despre presupusul atac.

Apărarea antiaeriană a Iranului a fost activată, nu au fost raportate amenințări în toată țara, spune agenția de presă de stat.

Sistemele de apărare aeriană ale Iranului au fost activate

Sistemele de apărare aeriană ale Iranului au fost activate în mai multe regiuni ca măsură de precauție împotriva potențialelor amenințări aeriene, potrivit celui mai recent raport al agenției de presă de stat, IRNA.

„După activarea apărării antiaeriene în unele părți ale țării pentru a face față unor posibile ținte, rapoartele indică faptul că până acum nu au fost raportate lovituri sau explozii la scară largă cauzate de vreo amenințare aeriană”, a declarat IRNA vineri dimineața, ora locală.
Verificările ample din Isfahan, o provincie centrală critică cu instalații nucleare semnificative, indică faptul că toate instalațiile militare și de securitate sensibile rămân în siguranță, fără incidente raportate.

Mai mult, IRNA a spus că nu au existat activări ale sistemelor de apărare antirachetă, potrivit CNN.

Trei drone „au fost doborâte cu succes de apărarea aeriană a țării, nu există rapoarte despre un atac cu rachete deocamdată”, a declarat purtătorul de cuvânt al Centrului Național Cyberspace al Iranului, Hossein Dalirian, pe X.

Australia își îndeamnă cetățenii să părăsească Israelul după atacurile asupra Iranului

Departamentul de Afaceri Externe și Comerț al Guvernului Australian (DFAT) i-a îndemnat pe cetățenii săi din Israel să plece de aici.

„Există o mare amenințare de represalii militare și atacuri teroriste împotriva Israelului și a intereselor israeliene în întreaga regiune. Situația de securitate s-ar putea deteriora rapid. Îndemnăm australienii din Israel sau din teritoriile palestiniene”, potrivit unei postări în contul Smart Traveler de pe X, care postează sfaturi de la DFAT.
Departamentul a avertizat că „atacurile militare pot duce la închiderea spațiului aerian, anularea zborurilor și devieri și alte întreruperi de călătorie”.

Este îngrijorat de faptul că Aeroportul Internațional Ben Gurion din Tel Aviv „poate întrerupe operațiunile din cauza preocupărilor sporite de securitate în orice moment și cu un preaviz scurt”.

Armata israeliană spune că „nu au niciun comentariu” în urma rapoartelor despre explozii din Iran

Armata israeliană a spus că „nu au niciun comentariu în acest moment”, când a fost întrebat de CNN despre rapoartele despre explozii în Iran.

Israelul a efectuat o lovitură în Iran vineri dimineața, a declarat un oficial american pentru CNN. Ținta nu este nucleară, a spus oficialul.

SUA a mai spus că au fost avertizate în prealabil cu privire la represaliile Israelului împotriva Iranului, dar „nu au susținut-o”, a declarat un înalt oficial american.

Citește și: Garduri pentru zonele verzi și coșuri de gunoi de încă 257.000 de euro la Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ovidiu Tender a scăpat de sechestrul pe avere

Curtea de Apel Bucureşti a dispus ridicarea sechestrului pe...

ȘTIRI GdS