20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalVladimir Putin acuză Ucraina că sabotează alegerile din Rusia

Vladimir Putin acuză Ucraina că sabotează alegerile din Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin, care candidează la alegerile prezidenţiale din Rusia în calitate de candidat independent cu sprijinul Rusiei Unite, a acuzat Ucraina că încearcă să saboteze alegerile, pe care este practic sigur că le va câştiga, scrie News.ro.

Partidul de guvernământ al Rusiei, Rusia Unită, a declarat sâmbătă că se confruntă cu un atac pe scară largă de negare a serviciului, o formă de atac cibernetic care măreşte utilizarea internetului, împotriva prezenţei sale online, şi a suspendat serviciile neesenţiale pentru a-l respinge, relatează CNBC.

Acestea sunt primele alegeri prezidenţiale din Rusia de la invazia sa pe scară largă în Ucraina, în 2022 şi, deşi Putin nu se confruntă cu o opoziţie semnificativă, au existat deja incidente de incendiere la secţiile de votare şi alegători care au sabotat urnele, în cinci regiuni.

Comisia electorală a Rusiei a raportat vineri că s-a confruntat cu peste 10.500 de atacuri cibernetice în prima zi de vot, iar un site web cheie al guvernului, folosit pentru votul online, a fost indisponibil în unele regiuni ruseşti pentrumare parte a zilei, potrivit publicaţiei britanice The Telegraph.

Citește și: Un șofer român de TIR a murit ars de viu după ce a intrat în alt TIR pe o șosea din Germania

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS