13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalZeci de morți într-un atac israelian în estul orașului Gaza

Zeci de morți într-un atac israelian în estul orașului Gaza

Zeci de palestinieni au fost uciși și 150 răniți în timp ce se aflau într-un sens giratoriu din estul orașului Gaza, pentru a primi ajutor.

Martori oculari și surse locale palestiniene au declarat pentru Xinhua că mii de palestinieni se aflau la sensul giratoriu. Aici era locul unde oamenii primesc ajutoare umanitare, fiind o lipsă acută de alimente și provizii. Ei au observat că elicopterele au deschis focul cu mitralierele și au lansat mai multe obuze spre adunare. Presa palestinienă a declarat că cel puțin 30 de oameni au fost uciși în incident.

Ministerul Sănătăţii al Hamas a anunţat azi că cel puţin 11 persoane au fost ucise, iar alte aproximativ 100 au fost rănite. ”Până în prezent 11 morţi şi 100 de răniţi au fost transportaţi la Spitalul Al-Shifa”, precizează ministerul.

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au negat vineri informațiile conform cărora armata sa ar fi tras asupra palestinienilor din estul orașului Gaza. „Rapoartele conform cărora IDF au atacat zeci de locuitori din Gaza la un punct de distribuire a ajutoarelor sunt false”, a spus IDF pe Telegram.

Citește și: În sfârşit! A început distribuirea cornului, laptelui şi mărului în şcolile din Dolj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS