28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalJoe Biden îl susține pe Mark Rutte pentru pentru a deveni următorul secretar general al NATO

Joe Biden îl susține pe Mark Rutte pentru pentru a deveni următorul secretar general al NATO

Președintele Joe Biden îl susține pe premierul olandez Mark Rutte pentru a deveni următorul secretar general al NATO, a declarat miercuri un oficial american, transmite Politico.

Sprijinul lui Biden este posibil să determine mai mulți aliați să facă același lucru, după luni de zile în care acesta și alți câțiva lideri europeni s-au luptat pentru acest post. Oficialul american a cerut păstrarea anonimatului.

Potrivit unor surse politice, și președintele Klaus Iohannis era interesat de această funcție.

Politico a relatat miercuri că două treimi din țările NATO susțin nominalizarea lui Rutte pentru a prelua conducerea alianței militare la sfârșitul acestui an.

Mandatul actualului șef al NATO se încheie în octombrie

Mandatul actualului șef al NATO, Jens Stoltenberg, care a condus blocul politico-militar printr-o perioadă tumultoasă în politica transatlantică începând din 2014, se încheie în octombrie.

Presiunea este în creștere pentru a aproba candidatura lui Rutte la conducere înainte de summitul NATO din iulie, care va avea loc la Washington pentru a sărbători cea de-a 75-a aniversare a alianței.

Citeşte şi: Începe procesul lui Vlad Pascu, tânărul drogat care a lovit mortal cu maşina doi tineri şi a rănit alţi trei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS