20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalPutin i-a făcut cadou o mașină lui Kim Jong Un

Putin i-a făcut cadou o mașină lui Kim Jong Un

Președintele rus Vladimir Putin i-a făcut cadou o mașină omologului său nord-coreean Kim Jong Un, a declarat marți presa de stat. Este un alt semn de încălzire a legăturilor dintre cele două țări care au ridicat îngrijorări în Statele Unite, potrivit CNN.

Mașina de fabricație rusă pentru uzul personal al lui Kim a fost livrată duminică de o delegație rusă, potrivit Agenției Centrale de Știri din Coreea (KCNA). Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că mașina este un Aurus. Această marcă este a producătorului auto de lux fondat în 2018 pentru a produce mașinile oficiale de stat ale Rusiei.

Sora lui Kim, Kim Yo Jong, i-a mulțumit lui Putin în numele fratelui. „Cadoul servește ca o demonstrație clară a relațiilor personale speciale dintre liderii de vârf din (Coreea de Nord) și Rusia”, potrivit KCNA.

Oficialii serviciilor de informații americane sunt din ce în ce mai preocupați de implicațiile pe termen lung a ceea ce pare a fi un nou nivel de parteneriat strategic între Coreea de Nord și Rusia.

Relații strânse între cele două țări

Rusia a lansat în mod repetat, în ultimele săptămâni, rachete balistice cu rază scurtă de acțiune furnizate de Coreea de Nord către ținte ucrainene. Între timp, oficialii americani se tem de Coreea de Nord pentru că ar putea fi capabilă să folosească o relație mai strânsă cu Rusia pentru a slăbi influența Chinei.
În ianuarie, diplomați nord-coreeni și ruși de rang înalt s-au întâlnit la Moscova înainte de ceea ce mass-media de stat nord-coreeană spune că este o viitoare vizită a lui Putin la Phenian – prima sa în mai bine de 20 de ani. Și Kim a vizitat Rusia pentru un summit cu Putin în septembrie, unde a susținut războiul Kremlinului împotriva Ucrainei și a spus: „Voi fi mereu alături de Rusia”.

Cele două părţi au anunţat că liderul de la Kremlin urmează să efectueze o nouă vizită la Phenian.

Kim Jong Un este reputat prin gustul său faţă de maşini de lux.

El a fost văzut folosind un SUV Lexus şi modele Mercedes-Benz clasa S.

Citește și: Pilotul rus de elicopter care a dezertat în Ucraina a fost împușcat în Spania

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS