13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternational(VIDEO) Trump a câștigat alegerile primare din New Hampshire

(VIDEO) Trump a câștigat alegerile primare din New Hampshire

-

Fostul președinte Donald Trump a câștigat cu ușurință alegerile primare din New Hampshire de marți, potrivit AP News.

El a preluat comanda în cursa pentru nominalizarea republicană la președinție. O revanșă în noiembrie împotriva președintelui Joe Biden pare inevitabilă. Rezultatul a fost un eșec pentru fostul ambasador al ONU Nikki Haley, care a terminat pe locul al doilea, în ciuda faptului că a investit timp și resurse financiare semnificative într-un stat renumit pentru tendința sa independentă.

Ea este ultima contestatoare majoră a lui Trump, după ce guvernatorul Florida Ron DeSantis și-a încheiat candidatura prezidențială în weekend.

Aliații lui Trump au intensificat presiunea asupra lui Haley să părăsească cursa înainte de închiderea urnelor,.

Haley continuă cursa

Haley a promis după ce rezultatele au fost anunțate să-și continue campania. Adresându-se suporterilor, ea și-a intensificat criticile la adresa fostului președinte, punând la îndoială acuitatea mentală a acestuia și prezentându-se drept un candidat unificator, care ar duce la schimbarea generațională.

„Această cursă este departe de a se termina. Au mai rămas zeci de state de străbătut”, a spus Haley, în timp ce unii din mulțime au strigat: „Nu s-a terminat!”

Între timp, Trump se poate lăuda acum că a fost primul candidat republican la președinție care a câștigat curse deschise în Iowa și New Hampshire, de când ambele state au început să conducă calendarul electoral în 1976.

Este un semnal izbitor cât de repede s-au adunat republicanii în jurul lui Trump pentru a-l face nominalizat pentru a treia oară consecutiv. La petrecerea sa de victorie de marți seară, Trump a insultat-o în mod repetat pe Haley și a ținut un discurs mult mai furios decât după victoria sa din Iowa, când mesajul său era unul de unitate republicană.„Să nu lăsăm pe cineva să ia o victorie când a avut o noapte foarte proastă”, a spus Trump. El a adăugat: „Doar o mică notă pentru Nikki: ea nu va câștiga”.

Citește și: Dublare de tarif la apă și canal în Polovragi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

A murit după ce fost surprins de un...

Un bărbat, de 54 de ani, a murit, astăzi,...

ȘTIRI GdS