22.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalÎnalți oficiali ai Gărzii Revoluționare din Iran, uciși în Siria

Înalți oficiali ai Gărzii Revoluționare din Iran, uciși în Siria

Patru membri de rang înalt ai Gărzii Revoluționare din Iran au fost uciși într-un presupus atac aerian asupra capitalei Siriei.

Garda Revoluționară Islamică a Iranului a dat vina pe Israel pentru atac, despre care a spus că a ucis patru consilieri militari, precum și o serie de forțe siriene. Israelul nu a comentat. De ani de zile a efectuat lovituri asupra țintelor legate de Iran în Siria. Astfel de lovituri s-au intensificat de când a început războiul Israel-Gaza în urma atacurilor Hamas din 7 octombrie asupra Israelului.

Personalități de rang înalt din cadrul Gărzii Revoluționare – o forță militară, politică și economică majoră din Iran – au fost prezente în Siria de când a început războiul civil acolo, în 2011, ajutând la sprijinirea regimului președintelui Bashar al-Assad împotriva rebeliunii.

Se presupune că atacul de sâmbătă a avut loc în cartierul Mazzeh, sud-vestul Damascului, o zonă care găzduiește un aeroport militar, precum și sediul ONU din Damasc, ambasade și restaurante.

Un rezident a declarat agenției de presă AFP că a văzut „explozii” în zona de vest Mazzeh și „un nor mare de fum”, potrivit BBC.

„Sunetul a fost similar cu o explozie de rachetă și câteva minute mai târziu am auzit zgomotul ambulanțelor”, a adăugat el. Agenția de știri semi-oficială iraniană Mehr a declarat că atacurile i-au ucis pe:

  • șeful informațiilor din Siria al IRGC,
  • adjunctul acestuia,
  • alți doi membri ai Gărzii.

Nu a existat deocamdată niciun comentariu din partea Israelului.

Citeşte şi: Ministrul Justiţiei: 17 fugari au fost aduşi în ţară în ultima săptămână

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS