16.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternational(VIDEO) Armistiţiul Israel-Hamas prelungit cu două zile. Alţi 11 ostatici, eliberaţi

(VIDEO) Armistiţiul Israel-Hamas prelungit cu două zile. Alţi 11 ostatici, eliberaţi

-

Alţi 11 ostatici au fost eliberaţi în a patra zi a armistiţiului dintre Israel şi Hamas, care a fost prelungit cu încă două zile. Qatarul a menționat că printre aceștia se află trei cu cetățenie franceză, doi cu cetățenie germană și șase cu cetățenie argentiniană. În total, 69 de persoane au ieşit din captivitatea grupărilor palestiniene.

Qatarul, în calitate de mediator între Israel și Hamas, a anunțat prelungirea armistițiului cu două zile. Acest lucru mărește șansele ca gruparea palestiniană să elibereze și alți ostatici, pe lângă cei 69 deja eliberați începând de vineri, conform Reuters.

Armistițiul va extinde perioada de pauză din războiul de șapte săptămâni dintre Israel și gruparea palestiniană islamistă. Conflictul a izbucnit în urma incursiunii Hamas din 7 octombrie în sudul Israelului, soldată cu aproximativ 1.200 de persoane ucise și aproximativ 240 de ostatici.

Armistiţiul confirmat

Pe durata armistițiului de patru zile, începând de vineri, Hamas a eliberat treptat ostatici, în timp ce Israelul a pus în libertate deținuți palestinieni. Israelul a anunțat că va prelungi armistițiul cu o zi pentru fiecare 10 ostatici eliberați în plus, oferind un răgaz palestinienilor din Fâșia Gaza după devastatorul război.

„S-a ajuns la un acord pentru prelungirea pauzei umanitare cu încă două zile în Fâșia Gaza”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar pe platforma socială X. Hamas a confirmat, de asemenea, acordul pentru prelungirea cu două zile.

Guvernul Israelului nu a comentat inițial prelungirea, dar un oficial de la Casa Albă a confirmat acordul.

Citeşte şi: Anca Ababneh Dumitrovici, fosta șefă a Secției de Oncologie de la Spitalul Suceava, trimisă în judecată pentru 280 de fapte de luare de mită

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:04:04

(VIDEO) Roxette a lansat prima sa piesă după 8...

Per Gessle, fondatorul Roxette, și Lena Philipsson lansează un...

ȘTIRI GdS