2.8 C
Craiova
sâmbătă, 9 decembrie, 2023
Știri de ultima orăPoliticaInternationalIranul avertizează că o extindere a războiului din Fâșia Gaza este inevitabilă

Iranul avertizează că o extindere a războiului din Fâșia Gaza este inevitabilă

O extindere a războiului din Gaza este inevitabilă din cauza intensificării „agresiunii” israeliene, a afirmat ministrul de externe al Iranului, Hossein Amir-Abdollahian, într-o discuţie cu omologul său şi premierul din Qatar, şeicul Mohammed Bin Abdulrahman al-Thani, transmite vineri Reuters, care preia postul iranian Press TV, potrivit Agerpres.

Şeful diplomaţiei iraniene a făcut aceste remarci în contextul în care în Qatar au loc negocieri pentru un armistiţiu umanitar în Fâşia Gaza, bombardată fără încetare de Israel ca represalii după atacul sângeros întreprins de mişcarea islamistă palestiniană Hamas pe 7 octombrie asupra unor comunităţi israeliene din apropierea graniţei, soldat cu cel puţin 1.400 de morţi. De asemenea, circa 240 de persoane răpite în timpul atacului Hamas din 7 octombrie sunt reţinute în Gaza.

Bombardamentele Israelului în Fâşia Gaza au făcut peste 10.500 de morţi

Bombardamentele Israelului în Fâşia Gaza au făcut peste 10.500 de morţi, majoritatea civili, dintre care peste 4.300 copii, potrivit Ministerului Sănătăţii al Hamas.

Din primele zile ale războiului, Iranul a preluat cauza Hamas, pe care îl susţine de ani de zile împotriva Israelului, inamicul înveterat al Republicii Islamice.

Un responsabil la curent cu negocierile din Qatar care a dorit să i se păstreze anonimatul a menţionat pentru France Presse că şefii Mossad-ului israelian, David Barnea, şi al CIA, William Burns, au discutat la Doha cu responsabili qatarioţi despre un „eventual armistiţiu umanitar”, precum şi despre „eliberarea ostaticilor şi livrarea de ajutor umanitar în Gaza”.

Benjamin Netanyahu a exclus din nou un armistiţiu

În ce-l priveşte, premierul israelian Benjamin Netanyahu a exclus din nou un armistiţiu, în declaraţii difuzate pe canalul american Fox News, argumentând că o încetare a focului cu Hamas ar însemna „o capitulare”.

Citeşte şi: Studiu: Din ce cauze divorţează cel mai des românii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS