2.8 C
Craiova
vineri, 8 decembrie, 2023
Știri de ultima orăPoliticaInternationalPremierul spaniol şi-a anulat participarea la summitul G20, după ce a fost depistat pozitiv la COVID-19

Premierul spaniol şi-a anulat participarea la summitul G20, după ce a fost depistat pozitiv la COVID-19

Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez şi-a anulat participarea la summitul G20 din 9-10 septembrie de la New Delhi după ce joi a fost depistat pozitiv la COVID-19. Anunţul a fost făcut de guvern într-un comunicat, transmite agenția AFP, citată de Agerpres.

Sanchez ‘a fost declarat pozitiv în cursul după-amiezii la testul obligatoriu pentru participarea la summitul G20’ şi ‘nu se va putea deplasa la New Delhi’, a informat executivul spaniol.

Prim-ministrul, care a mai fost depistat pozitiv la COVID-19 în trecut, ‘este în formă şi va continua să lucreze de la reşedinţa sa’, a subliniat sursa citată.

Spania va fi reprezentată la reuniunea G20 de ministrul de externe

Spania va fi reprezentată la reuniunea G20 de ministrul de externe José Manuel Albares, precum şi de vicepremierul şi ministru al economiei, Nadia Calvińo, a precizat guvernul.

Summitul G20 din India este următoarea mare serie de negocieri dintr-un calendar încărcat de reuniuni cruciale pentru acţiunea împotriva încălzirii climatice, înaintea conferinţei ONU din Emiratele Arabe Unite, care va începe în noiembrie.

Citeşte şi: Românii de la granița cu Ucraina, alertaţi prin Ro-Alert în legătură cu dronele ruseşti

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS