7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalRecep Erdogan va fi preşedintele Turciei pentru următorii 5 ani

Recep Erdogan va fi preşedintele Turciei pentru următorii 5 ani

Recep Erdogan va fi preşedintele Turciei pentru următorii 5 ani. Turcii şi-au ales preşedintele! Actualul şef de stat a câştigat cu 52 la sută din voturi şi a primit laude de la mulţi lideri din întreaga lume.

Contracandidatul său însă a caracterizat alegerile electorale ca fiind cele mai nedrepte din ultimii ani. Asta nu l-a oprit însă pe Erdogan să se bucurie de victorie alături de zecile de mii de persoane adunate la Ankara, conform observatornews.ro.

„Iubim Turcia foarte mult”.  Aşa şi-a început Erdogan discursul de la balconul palatului prezidenţial din Ankara, după ce a a fost reales de turci. Zeci de mii de susţinători s-au adunat în capitală.

„Nimeni nu a pierdut. Toţi cei 85 de milioane de oameni au câştigat. Ca o condiţie a responsabilităţii date nouă de naţiunea noastră, nu suntem ofensaţi, revoltaţi sau furioşi pe nimeni“, a spus Recep Erdogan.

Erdogan a ţinut un discurs în faţa susţinătorilor săi

La scurt timp după aflarea primelor rezultate, Erdogan a ţinut un discurs de pe un autocar, în faţa susţinătorilor săi din Istanbul. Acesta a spus că singurul căştigător este Turcia. Nu a ratat nici ocazia de a-şi ironiza contracandidatul. Fericirea a fost atât de mare încât, la final, preşedintele a început să cânte alături de mulţime.

Kemal Kilicdaroglu nu a fost însă atât de fericit în urma aflării rezultatelor. Acesta a promis că va continua să lupte pentru a apăra drepturile Turciei.

„Am trăit cele mai nedrepte alegeri electorale din ultimii ani. Toate mijloacele statului au fost mobilizate pentru un singur partid politic și puse la picioarele unui singur om“, a precizat Kemal Kilicdaroglu.

Rezultatele au venit ca o dezamăgire totală pentru cei care voiau ca Turcia să se îndrepte spre democraţie.

Citeşte şi: Când se termină haosul din zona fabricii Ford Otosan

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS