5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalZece diplomați norvegieni, declaraţi de Rusia persona non grata

Zece diplomați norvegieni, declaraţi de Rusia persona non grata

Zece diplomați norvegieni, declaraţi de Rusia persona non grata. Moscova, ca măsură de răspuns, a declarat zece angajați ai Ambasadei Norvegiei în Rusia și ai Biroului ataşatului pe probleme de apărare persona non grata, se precizează într-un comunicat al Ministerului de Externe al Rusiei, publicat miercuri.

O notă în acest sens a fost înmânată șefului misiunii diplomatice norvegiene în Rusia, Robert Kvile. Acesta a fost convocat, miercuri, la sediul MAE rus, transmite agenția Tass, citată de Rador.

„Lui Robert Kvile i-a fost înmânată o notă prin care zece reprezentanți ai Ambasadei Norvegiei la Moscova și ai Biroului Atașatului pe probleme de apărare au fost declaraţi persona non grata”, au anunţat surse din cadrul ministerului rus.

Ministerul rus de Externe a anunțat și alte măsuri

Ministerul rus de Externe a anunțat și alte măsuri, care urmează să fie luate împotriva reprezentanților norvegieni. În special, Moscova ar putea impune restricții la angajarea personalului local din rândul cetăţenilor ruși de către misiunile diplomatice norvegiene. Ambasadorului norvegian i-a fost transmis şi un puternic protest în legătură cu decizia Oslo de a expulza 15 diplomați ruși.

„Acest pas ostil a înrăutăţit și mai mult situația relațiilor bilaterale. Acestea şi aşa sunt la un nivel critic scăzut”, au adăugat sursele citate.

Citeşte şi: Cutremur în sudul Greciei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS