16.2 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternational15 persoane, inclusiv civili, ucise într-un atac israelian asupra unei clădiri din Damasc

15 persoane, inclusiv civili, ucise într-un atac israelian asupra unei clădiri din Damasc

15 persoane au fost ucise duminică într-un atac israelian asupra Damascului, care a vizat un cartier în care se află sediile mai multor servicii de securitate.

Aceasta este cea mai mortală lovitură israeliană asupra Damascului de la începutul războiului civil sirian, în 2011. Lovitura a vizat cartierul Kafr Sousa, o zonă de înaltă securitate care adăpostește sediile serviciilor de securitate și de informații și în care locuiesc înalți oficiali, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), potrivit The Guardian.

Israelul susţine că a tras spre poliţişti iranieni şi un centru cultural al Iranului din capitala Siriei. Dintre cei 15 oameni ucişi, doar unul este soldat.

Premierul Israelului a explicat bombardamentul din Siria în care au căzut victime mai mulţi civili decât militari – vrea cu orice preţ să oprească expansiunea Iranului. „Nu vom permite Iranului să dobândească arme nucleare și nu îi vom permite să se instaleze de-a lungul granițelor noastre nordice. Vom face totul pentru a ne proteja cetățenii”, a spus Benjamin Netanyahu.

Atacul Israelului de azi-noapte vine la nici două săptămâni după ce guvernul de la Tel Aviv a promis ajutor sirienilor decimaţi de cutremurele devastatoare din Turcia şi Siria. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS