14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalPreședinta Maia Sandu s-a întâlnit, la Washington, cu Samantha Power, administratoarea USAID

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit, la Washington, cu Samantha Power, administratoarea USAID

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a început ieri vizita în Statele Unite ale Americii cu o întrevedere cu Samantha Power, Administratoarea Agenției pentru Dezvoltare Internațională a SUA (USAID).

Lidera de la Chișinău a mulțumit Statelor Unite pentru că, timp de peste 30 de ani, au susținut și susțin, inclusiv prin programele USAID, eforturile noastre de a transforma viața oamenilor spre mai bine.

„Începând cu anul 1992, datorită fondurilor de peste 1,7 miliarde de dolari oferite țării noastre, Statele Unite ajută Republica Moldova să-și modernizeze economia, creând întreprinderi mici și mijlocii; agricultura – în special, sectorul vitivinicol; să-și dezvolte turismul, industria ușoară și cea creativă”, a spus Președinta Maia Sandu. Șefa statului a menționat, de asemenea, că partenerii americani ne susțin în angajamentul nostru de a scăpa de corupție și de a reforma justiția, în consolidarea societății civile și a presei independente.

„Am mulțumit și pentru ajutorul angajat, de 75 de milioane USD ca asistență umanitară și aproape 124 de milioane USD ca asistență economică și de securitate, pentru a gestiona consecințele războiului din vecinătate și a face față celei mai grave crize energetice de până acum”, a subliniat Președinta Maia Sandu în cadrul întrevederii cu Samantha Power, Administratoarea USAID.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS