11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternational(VIDEO) Donald Trump şi-a anunţat candidatura pentru prezidenţialele din 2024

(VIDEO) Donald Trump şi-a anunţat candidatura pentru prezidenţialele din 2024

-

Fostul președinte Donald Trump, care urmărește să devină al doilea comandant șef ales vreodată pentru două mandate neconsecutive, a anunțat marți seara că va solicita nominalizarea la președinția republicană în 2024.

Fostul lider de la Casa Albă a depus actele la Comisia Electorală Federală, potrivit CNN.
„Pentru a face America din nou mare și glorioasă, în seara asta îmi anunț candidatura la președinţia Statelor Unite”, a spus Trump unei mulțimi adunate la Mar-a-Lago, proprietatea sa pe malul apei din Florida, unde va avea sediul campaniei electorale.

Înconjurat de aliați, consilieri și conservatori influenți, Trump a ținut un discurs relativ modest, plin de afirmații false și exagerate despre cei patru ani de mandat.

Pentru a evoca nostalgia pentru perioada petrecută în funcție în rândul republicanilor care au dat semne de oboseală a lui Trump în urma mandatului mijlociu, el a contrastat frecvent realizările sale pe primul mandat cu politicile administrației Biden și cu climatul economic actual.

“Suntem o naţiune în declin economic. Aceasta nu va fi campania mea, aceasta va fi campania noastră“, a opinat fostul președinte, făcând referire la inflația ridicată.

Recentul eşec al candidaţilor susţinuţi de Donald Trump şi victoriile majore înregistrate de alţi lideri din Partidul Republican i-ar putea complica planurile pentru obținerea nominalizării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Încep lucrările la Spitalul Regional Craiova! Ce firmă a...

Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) a...

ȘTIRI GdS