14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalNoul premier italian, Giorgia Meloni, dă asigurări că susține Ucraina

Noul premier italian, Giorgia Meloni, dă asigurări că susține Ucraina

Noul guvern al Italiei nu va ceda în fața „șantajului” președintelui rus Vladimir Putin, a declarat marți premierul Giorgia Meloni, recunoscând că țara se confruntă cu unele dintre cele mai dificile provocări de după cel de-al Doilea Război Mondial, informează Reuters.

Abordând un ton combativ în primul său discurs în fața parlamentului, Giorgia Meloni, prima femeie prim-ministru al Italiei, a declarat că coaliția sa naționalistă de dreapta își va face auzită vocea în Europa și nu are nevoie de nicio supraveghere din partea guvernelor străine.

Giorgia Meloni va continua politica fostului prim-ministru Mario Draghi de a sprijini Ucraina

Cu toate acestea, ea a subliniat că va continua politica fostului prim-ministru Mario Draghi de a sprijini Ucraina în conflictul cu Rusia.

„A ceda șantajului lui Putin în privința energiei nu ar rezolva problema, ci ar exacerba-o, deschizând calea către alte cereri și șantaje”, a declarat Meloni.

Șefa formațiunii naționaliste Frații Italiei, Giorgio Meloni, a obținut o victorie în alegerile de luna trecută ca parte a unei coaliții care a inclus Forza Italia, condusă de fostul premier Silvio Berlusconi, și Liga antiimigrație a lui Matteo Salvini.

Sprijin financiar pentru familiile și firmele afectate de criza energetică

Meloni a declarat că guvernul său va oferi sprijin financiar pentru familiile și firmele afectate de criza energetică, avertizând că, din cauza costurilor ridicate, administrația sa ar putea fi nevoită să amâne unele dintre cele mai costisitoare promisiuni electorale.

„Contextul în care guvernul va trebui să acționeze este foarte complicat, poate cel mai dificil de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace”, a declarat Meloni, adăugând că economia s-ar putea scufunda în recesiune anul viitor.

Dar a spus că Italia a rămas „cea mai frumoasă barcă din lume” în timp ce încearcă să se orienteze prin furtunile actuale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS