11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternational(VIDEO) Vicepreşedintele american Kamala Harris, în vizită în Coreea de Sud

(VIDEO) Vicepreşedintele american Kamala Harris, în vizită în Coreea de Sud

-

Vicepreşedintele american Kamala Harris se află, de joi, în Coreea de Sud, pentru a sublinia alianţa dintre Washington şi Seul.

Vizita are loc a doua zi după teste cu rachete balistice lansate de Coreea de Nord, informează AFP.

Harris, care a aterizat la baza aeriană Osan, la 70 de kilometri de Seul, după o călătorie la Tokyo unde a asistat la funeraliile naţionale ale fostului premier japonez asasinat Shinzo Abe, urmează să se întâlnească cu preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol.

Ea va vizita şi Zona demilitarizază (DMZ) puternic întârită, care separă Coreea de Sud de Coreea de Nord, ceea ce ar putea servi drept pretext pentru noi replici din partea Phenianului.

Harris este aşteptată să discute cu preşedintele Yoon despre alianţa de securitate de lungă durată dintre cei doi aliaţi, consolidarea parteneriatului lor economic şi tehnologic, precum şi o serie de alte probleme regionale şi globale, a anunţat biroul său.

De asemenea, se aşteaptă ca Seulul să ridice îngrijorări cu privire la o nouă lege semnată de preşedintele american Joe Biden, care elimină subvenţiile pentru maşinile electrice construite în afara SUA, care ar afecta producătorii de automobile sud-coreeni precum Hyundai şi Kia.

Două teste cu rachete balistice

Cu puţin timp înainte de sosirea lui Harris în Coreea de Nord, Phenianul a efectuat două teste cu rachete balistice, unul duminică, altul miercuri, în cadrul unei serii record de teste cu arme de la începutul anului.

La bordul unui distrugător american de la o bază navală, înainte de plecarea sa din Japonia, vicepreşedintele american a acuzat regimul lui Kim Jong-un că ameninţă stabilitatea regională cu noi lansări de rachete, denunţând „programul lor de arme ilicite”.

Coreea de Nord a considerat-o pe preşedinta Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, drept „cea mai distrugătoare pentru pacea internaţională” în timpul vizitei la frontiera sa, în august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cod galben de precipitații

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de...

ȘTIRI GdS