12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalChina face 6 zile de exerciții militare în jurul Taiwanului

China face 6 zile de exerciții militare în jurul Taiwanului

Armata Populară de Eliberare a Chinei (APL) anunță exerciții ”importante” cu muniție reală în apele și spațiul aerian din jurul Taiwanului.
China face 6 zile de exerciții militare în jurul Taiwanului, ca urmare a vizitei făcute la Taipei de președinta Camerei Reprezentanților din SUA. Beijingul a condamnat vizita lui Nancy Pelosi, practic al treilea om în stat în SUA.

Rusia, unul dintre aliații Chinei, descrie călătoria lui Pelosi drept o încercare intenționată de a irita Beijingul.

Toate acestea au loc în contextul în care China, care nu recunoaște independența Taiwanului, urmărește cu atenție reacția Occidentului la războiul pornit de Rusia în Ucraina.

China a condamnat dur vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan. Oficialii de la Beijing spun că insula face parte din China și au anunțat exerciții militare în apele din jurul Taiwanului. De asemenea l-au chemat pe ambasadorul american la Beijing pentru explicații și au oprit mai multe importuri din agricultura Taiwanului.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, spun că nu vede niciun alt motiv pentru această vizită, venită din senin, decât ca pe o intenție a Washingtonului să irite China.

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor din SUA pe de altă parte spune că a mers cu intenții pașnice în regiune. Nancy Pelosi a spus în Parlamentul Taiwanului că solidaritatea Americii cu Taiwanul este crucială și că acesta este mesajul pe care a venit să-l aducă.
Analiști de securitate citați de agenția Reuters spun că pe fondul exercițiilor militare anunțate de China ca răspuns la vizita lui Pelosi, cresc riscurile ca situația în regiune să se deterioreze. Unul dintre analiști declară că țelul exercițiilor este de pregătire a luptei militare cu Taiwanul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS