10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternational(VIDEO) Șefa Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, va vizita Taiwanul în ciuda amenințărilor Chinei

(VIDEO) Șefa Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, va vizita Taiwanul în ciuda amenințărilor Chinei

-

Șefa Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, va vizita Taiwanul, în ciuda avertismentelor repetate ale autorităților chineze, care nu văd cu ochi buni prezența unui oficial american de rang înalt la Taipei.

Americanii nu au confirmat vizita, însă marina Statelor Unite a trimis mai aproape de insulă câteva nave și aeronave prezente în Marea Chinei de Sud.

Șefa Camerei Reprezentanților este a treia în ordinea succesiunii la conducerea Statelor Unite, după președinte și vicepreședinte.
Tensiunile dintre Statele Unite şi China s-au intensificat recent pe tema potenţialei vizite a lui Nancy Pelosi, care nu a fost confirmată, dar este anunţată pentru zilele următoare de presa americană.
China a transmis pe toate căile mesaje furibunde și chiar amenințări militare voalate, îndreptate împotriva unei posibile vizite. Beijingul vede Taiwanul drept o parte a Chinei Continentale.

Amenințare cu bombă pe aeroportul la care aterizează Nancy Pelosi în Taiwan

Ziarul Liberty Times din relatează că, în jurul orei 9 dimineața din 2 august, Aeroportul Internațional Taoyuan a primit o scrisoare de amenințare în care se spune că „pentru a o împiedica pe președinta Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, să viziteze țara, 3 explozibili vor fi plasați la aeroport”!

Conform articolului Compania Aeroportului Internațional Taoyuan a declarat că a chemat poliția din Taipei, iar investigația de urmărire a fost realizată de Biroul de Poliție Aeronautică. Se înțelege că, după ce a primit scrisoarea de amenințare, compania aeroportuară a notificat imediat Biroul Poliției Aviației, Ministerul Transporturilor, Administrația Aviației Civile și Biroul pentru Securitate Internă.

Deoarece scrisoarea nu specifica unde urmau să fie plasați explozibilii, compania aeroportuară a cerut, de asemenea, colegilor și lucrătorilor săi să își întărească vigilența față de pachetele suspecte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Șapte percheziții DNA la Complexul Energetic Oltenia

DNA efectuează joi șapte percheziții la Complexul Energetic Oltenia...

ȘTIRI GdS