10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalVal de demisii în Sri Lanka, din cauza protestelor masive

Val de demisii în Sri Lanka, din cauza protestelor masive

Mai mulţi miniştri ai guvernului din Sri Lanka au demisionat duminică, la câteva ore după ce preşedintele şi premierul ţării s-au oferit să plece din funcţii pentru a-i linişti pe protestatarii furioşi pe modul în care au gestionat criza economică, transmite dpa.

Cel puţin patru membri ai cabinetului şi-au depus demisiile, iar alţi câţiva urmează să ia aceeaşi decizie, a declarat un oficial guvernamental, fără a preciza numele celor în cauză.

Sute de protestatari continuau să ocupe duminică reşedinţa oficială a preşedintelui

Sute de protestatari continuau să ocupe duminică reşedinţa oficială a preşedintelui, biroul acestuia şi pe cel al prim-ministrului în capitala ţării, Colombo.

Reşedinţa privată din Colombo a premierului Ranil Wickremesinghe a fost incendiată sâmbătă, iar trei suspecţi au fost arestaţi, a indicat poliţia. Preşedintele Gotabaya Rajapaksa l-a informat pe şeful parlamentului că va demisiona pe 13 iulie, în timp ce premierul s-a oferit să plece din funcţie, dar nu a precizat o dată.

Sri Lanka este zguduită de proteste începând din aprilie

Sri Lanka este zguduită de proteste începând din aprilie din cauza dificultăţilor provocate de penuriile de combustibili, gaz, fertilizatori şi alimente, acutizate de o criză economică fără precedent. Fratele preşedintelui, Mahinda Rajapaksa, a demisionat deja pe 9 mai din funcţia de prim-ministru în urma unui val de violenţe. (Agerpres)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS