3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalCoreea de Nord a lansat 3 rachete balistice în largul coastei sale estice

Coreea de Nord a lansat 3 rachete balistice în largul coastei sale estice

Coreea de Nord a lansat trei rachete balistice în largul coastei sale estice miercuri dimineață, a anunțat armata de la Seul, la doar o zi după ce președintele Joe Biden și-a încheiat prima sa vizită în Asia în calitate de lider al SUA, scrie The Guardian.

Statul Major al armatei sud-coreene a precizat într-o declarație că a „detectat tiruri de rachete balistice lansate din zona Sunan”.

Paza de coastă din Japonia a avertizat în legătură cu o „posibilă lansare de rachete balistice” din Coreea de Nord, spunând navelor să se îndepărteze de obiectele căzute în ape.

Noul președinte al Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, va superviza miercuri dimineață o reuniune a Consiliului Național de Securitate

Consiliul Național de Securitate se reunește miercuri dimineață pentru a discuta despre lansările de rachete balistice, a declarat biroul de presă al noului președinte. Yoon, care a depus jurământul la începutul acestei luni, a promis că va fi dur cu Phenianul după cinci ani de diplomație eșuată.

Lansările de miercuri sunt cele mai recente dintr-o serie fulminantă de teste de armament ale Phenianului din acest an, care au dus la încălcarea sancțiunilor, inclusiv la testarea unor rachete balistice intercontinentale la distanța maximă – pentru prima dată din 2017.

Cel mai recent test are loc după ce Biden a părăsit duminică Coreea de Sud, în urma unei călătorii efectuate pe fondul temerilor că liderul de la Phenian, Kim Jong-un, ar putea efectua un test nuclear în timp ce Biden se afla în regiune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS