19.5 C
Craiova
luni, 27 iunie, 2022
Știri de ultima orăPoliticaInternationalCoreea de Nord a lansat 3 rachete balistice în largul coastei sale estice

Coreea de Nord a lansat 3 rachete balistice în largul coastei sale estice

Coreea de Nord a lansat trei rachete balistice în largul coastei sale estice miercuri dimineață, a anunțat armata de la Seul, la doar o zi după ce președintele Joe Biden și-a încheiat prima sa vizită în Asia în calitate de lider al SUA, scrie The Guardian.

Statul Major al armatei sud-coreene a precizat într-o declarație că a „detectat tiruri de rachete balistice lansate din zona Sunan”.

Paza de coastă din Japonia a avertizat în legătură cu o „posibilă lansare de rachete balistice” din Coreea de Nord, spunând navelor să se îndepărteze de obiectele căzute în ape.

Noul președinte al Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, va superviza miercuri dimineață o reuniune a Consiliului Național de Securitate

Consiliul Național de Securitate se reunește miercuri dimineață pentru a discuta despre lansările de rachete balistice, a declarat biroul de presă al noului președinte. Yoon, care a depus jurământul la începutul acestei luni, a promis că va fi dur cu Phenianul după cinci ani de diplomație eșuată.

Lansările de miercuri sunt cele mai recente dintr-o serie fulminantă de teste de armament ale Phenianului din acest an, care au dus la încălcarea sancțiunilor, inclusiv la testarea unor rachete balistice intercontinentale la distanța maximă – pentru prima dată din 2017.

Cel mai recent test are loc după ce Biden a părăsit duminică Coreea de Sud, în urma unei călătorii efectuate pe fondul temerilor că liderul de la Phenian, Kim Jong-un, ar putea efectua un test nuclear în timp ce Biden se afla în regiune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Drumurile naționale din Oltenia, întreținute cu 98,5 milioane de...

Drumurile naționale din Oltenia, întreținute cu 98,5 milioane de euro. Banii vin prin CNAIR pentru DRDP Craiova și cele șase secții.

ȘTIRI GdS