8.4 C
Craiova
vineri, 1 decembrie, 2023
Știri de ultima orăPoliticaInternationalJoe Biden și alți aproape 1.000 de americani interziși în Rusia

Joe Biden și alți aproape 1.000 de americani interziși în Rusia

Rusia interzice intrarea în țară a aproape 1.000 de americani, printre care președintele Joe Biden. De asemenea, Kremlinul anunță că o măsură similar a fost luată și împotriva soției premierului canadian Justin Trudeau, ca răspuns la sancțiunile considerate antirusești, impuse de cele două țări.

Aproape 1.000 de americani, printre care președintele Joe Biden, secretarul de stat Antony Blinken sau șeful CIA au interdicție de intrare în Rusia.

Măsura anunțată de Kremlin vine ca replică la sancțiunile impuse de Statele Unite și aliații lor după invazia rusă în Ucraina.

„Acţiunile ostile ale Washingtonului se vor întoarce ca un bumerang împotriva Statelor Unite şi vor fi respinse cum se cuvine”, precizează Ministerul rus de Externe.

Anunțul Kremlinului a venit la scurt timp după ce preşedintele Biden a semnat un nou ajutor pentru Ucraina, inclusiv militar, în valoare de 40 de miliarde de dolari.

Rusia a anunţat o măsură similară şi împotriva soţiei premierul canadian şi a altor 25 de cetăţeni canadieni, tot ca răspuns la sancţiunile impuse de Canada.

Vineri, Ottawa aprobat o nouă rundă de sancțiuni economice ce vizează 14 cetățeni ruși, printre care soția și fiica unuia dintre cei mai bogați oligarhi ruși, Ghenadi Timcenko, un apropiat al lui Vladimir Putin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS