16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalLiderii NATO au convenit prelungirea cu un an a mandatului secretarului general Jens Stoltenberg

Liderii NATO au convenit prelungirea cu un an a mandatului secretarului general Jens Stoltenberg

Liderii NATO au convenit astăzi prelungirea cu încă un an, până la 30 septembrie 2023, a mandatului secretarului general Jens Stoltenberg. Decizia a fost confirmată într-un comunicat al Alianței. 

Aliații i-au mulțumit Secretarului General pentru conducerea și dedicarea sa, în special în acest moment critic pentru securitatea internațională, se arată în mesajul publicat pe pagina oficială NATO.

Al doilea mandat al lui Stoltenberg ca secretar general al NATO ar fi trebuit să se încheie pe 1 octombrie

Al doilea mandat al lui Stoltenberg ca secretar general al NATO ar fi trebuit să se încheie pe 1 octombrie, având după această dată asigurat postul de guvernator al Băncii Centrale norvegiene, ceea ce a stârnit controverse în ţara sa, în parte din cauza relaţiei sale apropiate cu actualul premier social-democrat Jonas Gahr Store.

Stoltenberg este seceretar general al NATO din 1 octombrie 2014. Ca membru al Partidului Laburist norvegian, Stoltenberg a fost anterior prim-ministru în 2000-2001 şi 2005-2013.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS