11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalSUA vor trimite rachete Patriot în Polonia

SUA vor trimite rachete Patriot în Polonia

Armata americană a anunțat, marți seară, că se va repoziționa două baterii de rachete Patriot în Polonia pentru a “contracara” în mod proactiv orice potențială amenințare pe flancul estic al Alianței Nord-Altantice.

Victoria Nuland, unul dintre adjuncții diplomaţiei americane, a declarat că administrația de la Washington analizează nevoile imediate ale Poloniei în contextul conflictului armat de la granițele acesteia, relatează Reuters.

Totodată, americanii au calificat drept neviabilă propunerea polonezilor de a-și trimite toate avioanele de tip MiG-29 în Germania, care să fie oferite mai apoi Ucrainei. Berlinul a anunțat, în marți noapte, că se opune planului.

Alianța Nord-Atlantică insistă că responsabilitatea sa este aceea de a garanta că actualul conflict din Ucraina nu se va extinde dincolo de granițele acestei țări.

“NATO va proteja şi va apăra fiecare centimetru al teritoriului aliaţilor”, a spus, marți, secretarul general Jens Stoltenberg. Potrivit acestuia, 130 de avioane sunt în alertă maximă, alături de peste 200 de nave, din nordul extrem Europei şi până la Mediterană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS