10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalSenatul american, pe cale să aprobe „mama tuturor sancțiunilor” împotriva Rusiei

Senatul american, pe cale să aprobe „mama tuturor sancțiunilor” împotriva Rusiei

Liderii comisiei pentru Relații externe a Senatului american spun că sunt pe cale să aprobe „mama tuturor sancțiunilor” împotriva Rusiei, deoarece președintele rus Vladimir Putin are în vedere o invazie a Ucrainei, relatează The Guardian.

„Putin nu se va opri dacă crede că Occidentul nu va răspunde. Am văzut ce a făcut în 2008 în Georgia, am văzut ce a făcut în 2014 în Crimeea. Nu se va opri”, a spus Bob Menendez, președintele democrat al Comisiei.

Menendez a spus că crede că negocierile dintre democrați și republicani pentru sancțiuni severe sunt „pe ultima sută de metri”.

Guvernul Marii Britanii a promis, de asemenea, să intensifice sancțiunile împotriva lui Putin

Guvernul Marii Britanii a promis, de asemenea, să intensifice sancțiunile împotriva lui Putin și a asociaților săi.

Negocierile din Senatul SUA au loc înaintea reuniunii Consiliului de Securitate al ONU de luni, la cererea SUA, pentru a oferi Rusiei posibilitatea de a-și explica acțiunile.

„Vom intra în consiliu pregătiți să ascultăm preocupările de securitate ale Rusiei, dar nu ne vom lăsa distrași de propaganda lor”, a spus Linda Thomas-Greenfield, ambasadorul SUA la ONU.

„Există o hotărâre bipartizană incredibilă pentru sprijinirea Ucrainei și pentru ca Rusia să sufere consecințe gave dacă invadează și, în unele cazuri, pentru ceea ce a făcut deja”, a spus Mendez.

„Ne bazăm pe legislația pe care atât senatorul republican James Risch a scris-o, pe care am scris-o și eu, pe care am numit-o „mama tuturor sancțiunilor”. Trebuie să includă o varietate de elemente, sancțiuni masive împotriva celor mai importante bănci rusești, paralizante pentru economia lor, datoria suverană a Rusiei. Acestea sunt sancțiuni peste cele pe care le-am aplicat până acum”, a spus Mendez.

Discuțiile au durat „24 de ore pe zi în ultimele câteva zile” în încercarea de a ajunge la un acord

Risch a spus că discuțiile au durat „24 de ore pe zi în ultimele câteva zile” în încercarea de a ajunge la un acord asupra calendarului și conținutului sancțiunilor și că este optimist.

Menendez a spus că aliații occidentali nu trebuie să aștepte să înceapă să-l penalizeze pe Putin.

„Există unele sancțiuni care ar putea fi impuse pentru ceea ce a făcut deja Rusia – atacuri cibernetice asupra Ucrainei, operațiuni ascunse, eforturile de a submina guvernul ucrainean din interior”, a spus el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS