13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalCanada retrage temporar familiile diplomaților săi aflaţi la Kiev

Canada retrage temporar familiile diplomaților săi aflaţi la Kiev

Canada a anunțat, marți, că va retrage temporar familiile diplomaților săi din Ucraina, din cauza amenințărilor crescute din partea Rusiei, relatează Reuters.

Și SUA, Australia și Marea Britanie au început să retragă din țară membrii familiilor diplomaților aflați la Kiev.

Departamentul de Stat al SUA a anunțat încă de duminică că le solicită membrilor familiilor diplomaților săi să părăsească Ucraina, invocând faptul că acțiunea militară a Rusiei ar putea avea loc oricând.  În plus, Statele Unite le recomandă și propriilor cetățeni aflați în Ucraina să ia în considerare să părăsească țara. 

„Am decis să retragem temporar copiii sub 18 ani ai personalului ambasadei canadiane și membrii familiei care îi însoțesc“

„Din cauza activităților de destabilizare în Ucraina și în jurul acesteia, am decis să retragem temporar copiii sub 18 ani ai personalului ambasadei canadiane și membrii familiei care îi însoțesc”, a declarat ministerul canadian de Externe, într-un comunicat.

Oficialul nu a oferit alte detalii.

Canada a declarat că va oferi Ucrainei un împrumut de până la 120 de milioane de dolari canadieni

Canada, care a adoptat o linie dură cu Moscova de la anexarea Crimeei de către Rusia în 2014, a declarat săptămâna trecută că va oferi Ucrainei un împrumut de până la 120 de milioane de dolari canadieni (95 de milioane de dolari).

De asemenea, Marea Britanie a anunțat luni decizia de a retrage o parte a personalului de la ambasada din Kiev și, de asemenea, de a emite o recomandare pentru cetățenii britanici să evite călătoriile în Ucraina, mai ales în zonele tensionate din sud-est.

Și guvernul australian a început să retragă din țară membrii familiilor diplomaților aflați la Kiev

Și guvernul australian a început să retragă din țară membrii familiilor diplomaților aflați la Kiev. În plus, Australia le cere cetățenilor săi aflați în Ucraina să părăsească țara.

„Serviciile consulare și capacitatea noastră de a oferi sprijin consular cetățenilor noștri ar putea fi afectate din cauza situației locale”, potrivit guvernului australian.

Pe de altă parte, Uniunea Europeană, prin vocea șefului diplomației Josep Borrell, susține că situația nu trebuie „dramatizată” și că deocamdată nu ia nicio decizie, până nu primește mai multe informații de la partenerii americani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS