5.3 C
Craiova
marți, 19 octombrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateDecizie istorică la Vatican: Femeile vor putea face parte din Gărzile Elvețiene

Decizie istorică la Vatican: Femeile vor putea face parte din Gărzile Elvețiene

Noile barăci ale Gărzii Elveţiene de la Vatican, trupă de elită ce îl protejează pe papă, vor fi proiectate astfel încât să găzduiască şi femei soldat, deşi până în acest moment nu au existat recruţi de sex feminin, a scris duminică un ziar elveţian, citat de Reuters.

Aproape toate gărzile sunt bărbaţi celibatari, cetăţeni elveţieni ce trăiesc în barăci comune în interiorul Vaticanului, iar comandanţii şi soldaţii căsătoriţi stau în apartamente separate, transmite hotnews.ro. Proiectul de 50 de milioane de franci elveţieni pentru noile barăci urmează să fie terminat până în 2026 şi va moderniza locul în care stau gărzile cu camere single cu băi private, potrivit publicaţiei SonntagsZeitung.

„De la început a fost important pentru noi ca nou clădire să deservească femei”, a declarat Jean-Pierre Roth, ce care conduce fundaţia ce desfăşoară proiectul. Permiterea recruţilor de sex feminin va avea nevoie de aprobarea papei. „Imediat ce vor fi permise gărzile femeie, potenţialul de recrutare va creşte”, a spus preşedintele fundaţiei, Ruth Metzler-Arnold.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

În stare gravă după ce a născut la 17...

O adolescentă de 17 ani, din Gugeşti, județul Vrancea,...

ȘTIRI GdS