10.8 C
Craiova
duminică, 17 octombrie, 2021
Știri de ultima orăPoliticaInternationalNord-coreenii înfometați răpesc copiii familiilor bogate pentru a-și permite să mănânce

Nord-coreenii înfometați răpesc copiii familiilor bogate pentru a-și permite să mănânce

Nord-coreenii înfometați recurg la răpirea copiilor familiilor înstărite și solicită răscumpărări pentru a-și permite să mănânce.

Cel puțin patru răpiri de copii au fost raportate în ultimele săptămâni în Coreea de Nord, transmite Daily Mail.

Lipsa de alimente, medicamente, combustibil și alte necesități de zi cu zi s-a înrăutățit de când Phenianul și-a închis complet granițele în ianuarie 2020, în contextul pandemiei de coronavirus.

Regimul se temea că sistemul de sănătate vechi și slab echipat al țării se va prăbuși dacă coronavirusul se va răspândi în rândul populației.

Oficial, nu există cazuri de coronavirus în țară.

Ca atare, experții consideră că este imposibil ca virusul să nu fi ajuns în Coreea de Nord, în ciuda faptului că a fost prima țară din lume care și-a închis granițele ca răspuns la coronavirus.

Chiar și liderul Kim Jong Un a sugerat că țara sa ar putea fi în pragul unei catastrofe. 

Se estimează că până la trei milioane de oameni au murit în această perioadă din cauza foametei, cauzată de o gestionare economică cronică defectuoasă, de prăbușirea sistemului de distribuție a alimentelor și de alte națiuni care au oprit aprovizionarea.

Localnicii din zonă au declarat că există „o anxietate crescândă” în rândul părinților în legătură cu răpirile recente și că părinții își fac griji că același lucru s-ar putea întâmpla „propriilor copii, oricând”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Alți 5 pacienți români cu Covid vor fi transferați...

Ministerul Sănătăţii a anunţat că alţi cinci pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 vor fi transferaţi duminică în centrul universitar din Debrecen, Ungaria. Pacienţii provin din unităţile sanitare aflate în judeţul Bihor, notează Hotnews.

ȘTIRI GdS