7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalUE va încerca să prevină un val migrator dinspre Afganistan

UE va încerca să prevină un val migrator dinspre Afganistan

Uniunea Europeană va încerca să prevină un aflux major de refugiaţi din Afganistan, în urma preluării puterii de către talibani la Kabul, prin ajutorarea regiunii din care face parte această ţară şi consolidarea protecţiei frontierelor, consemnează agenţia DPA în urma reuniunii miniştrilor de interne ai statelor blocului comunitar.

Totuși, nu există un angajament precis cu privire la relocarea de refugiaţi.

”Pe baza lecţiilor învăţate, UE este determinată să acţioneze în comun pentru a preveni repetarea deplasărilor de migraţie ilegală masivă cu care s-a confruntat în trecut”, se arată într-o declaraţie comună adoptată după reuniunea desfăşurată, marți, la Bruxelles.
UE doreşte să privilegieze colaborarea cu ţările din vecinătatea Afganistanului pentru ”a consolida capacităţile lor de a oferi protecţie, (şi) condiţii de primire sigure şi demne” pentru refugiaţi.

În final, declaraţia adoptată după reuniunea ministerială menţionează că ”sprijinul poate fi oferit sub forma relocărilor pe o bază voluntară, prioritizând persoanele vulnerabile, precum femeile şi copiii”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS