15.4 C
Craiova
miercuri, 27 octombrie, 2021
Știri de ultima orăPoliticaInternationalSpania și Franța vor opri vineri operațiunile de evacuare din Afganistan

Spania și Franța vor opri vineri operațiunile de evacuare din Afganistan

Franţa şi Spania vor opri vineri, cu patru zile înainte de termenul limită, operaţiunile de evacuare din Afganistan, potrivit BBC.

Franţa va pune capăt operaţiunii de evacuare a oamenilor din Afganistan vineri seară, a declarat joi prim-ministrul Jean Castex la postul de radio RTL.

115 cetăţeni francezi şi 2.000 de afgani au fost aduşi în Franţa

Ministrul Transporturilor, Jean-Baptiste Djebbari, a spus miercuri presei locale că 115 cetăţeni francezi şi 2.000 de afgani au fost aduşi în Franţa. „Câteva zeci de francezi” rămân să fie evacuaţi.

Potrivit ziarului El Pais, care citează surse guvernamentale, Spania are în plan încheierea operaţiunilor tot vineri.

Guvernul de la Madrid va lăsa în urmă niciun afgan

Ministrul spaniol de Externe, José Manuel Albares, a dat asigurări că Guvernul de la Madrid va lăsa în urmă niciun afgan care a colaborat cu trupele spaniole în cele două decenii de prezenţă în Afganistan.

Surse guvernamentale au recunoscut că 27 august este data limită pentru încheierea evacuării afganilor care au colaborat cu forţele armate.

Spania a evacuat până miercuri 1.242 de persoane, dintre care 1.040 au cerut protecţie internaţională, însă mulţi dintre ei erau colaboratori ai SUA sau UE, iar în Afganistan se află încă vechi angajaţi spanioli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cartel Alfa cere certificat covid pentru toți angajații din...

Sindicaliştii Cartel ALFA reclamă că proiectul de lege privind...

ȘTIRI GdS